Ads 720 x 90

Istilah-istilahe Corona Virus Disease (Covid-19) Dalam Bahasa Jawa

*Istilah2e Corona Virus Disease (Covid-19)*

*1. ODP (Orang Dalam Pemantauan)* = durung loro tapi bar plesiran, tamasya ning wilayah wong sing keno Corona.

*2. PDP = (Pasien Dalam Pengawasan)* = lagi pilek, kadang batuk yo mriang mulane di pantau.

*3. Suspect* = lorone wis rodo parah sitik, pilek, watuk, napase sesek, awakke panas gembreges rasane.

*4. Positif* = nah sing iki wis di tes karo dokter, wis beneran loro tenan.

*5. Lockdown* = ora entuk mlebu metu ning negoro/wilayah/daerah liyane.

*6. Social Distancing* = ojo kluyuran ning mall, pasar yen ra perlu banget, ora usah ngumpul², tenguk² ning omah wae.

*7. Isolasi* = sing loro di obatke di kurung ben ra nulari wong liyo.

*8. Karantina nggo sing sehat* = wis pokoke anteng ning omah wae ora usah kluyuran.

*9. Work From Home (WFH)* = kerjane Ning omah ojo mangkat kantor, sing ora metu ora entuk duit, sabar sik yo, mugo² ono sing kelingan karo awake dewe sing susah.

*10. Imported Case* = ketularannya goro² bar jalan² ning luar negri / daerah, pokoke ning panggonan sing ono wong lorone.

*11. Local Transmission* = ketularan karo tonggo dewe, iso sak RT po sak RW.

*12. Epidemi* = Penyakite nyebare cepet lan gampang nular.

*13. Pandemi* = Penyakitnya wis kelas dunia, sing loro ora mung wong Indonesia tok tapi orang luar negri ugo keno.

*TETEP WASPODO OJO PANIK*

*Indonesia bisa bebas dari Corona*

Sumber: Group WhatsApp
Bloklimasatu
adalah wadah untuk membagikan setiap informasi dan pengetahuan yang kami terima maupun ide dan cerita yang ada dalam pikiran untuk diketahui oleh banyak orang agar bisa bermanfaat bagi sesama.
Newest Older

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter